Hardlopen

Hardlopen is de laatste jaren weer helemaal in opkomst. Eén van de voordelen van deze sport is dat je het op elk moment van de dag kunt doen.

Als je wilt starten met hardlopen is het goed om te weten hoe je dit het beste kunt doen.

De basis van hardlopen kun je leren door goede loopscholing, hoe kan ik goed leren ‘lopen’? Bij een slechte looptechniek krijg je blessures en gaat er veel energie verloren. De loopscholing helpt je dit te voorkomen door je een goede houding aan te leren, van je voeten tot aan je armen.

 

Joop de hardlooptrainer

Joop is een K.N.A.U. gediplomeerd (hard)looptrainer en biedt je (hard)looptrainingen aan.

Dit kan zowel in groepsverband als op individuele basis: een 1 op 1 personal training. Ook een training op locatie is mogelijk, voor bijvoorbeeld bedrijven. Bij Joop kun je ook terecht voor een loopschema en voor een heerlijke (sport)massage!

 

Joop de runningtherapeut

Somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest? Wanneer je last hebt van deze symptomen kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen. Joop kan je als runningtherapeut daarbij helpen.

Runningtherapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen.

Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk.