Massage

Massage is geschikt voor iedereen. Massage helpt bij veel voorkomende klachten:  zoals hoofdpijn, nek- en schouderpijn, kuitklachten, pijnlijke bovenbenen en rugpijn. Vaak voel je teveel spanning in de spieren, deze kan de masseur terugbrengen tot een prettig aanvoelend niveau.

 

Joop de masseur

Joop is een gediplomeerd sport- en wellness-masseur. Daarnaast is hij Dorn & Breuss-therapeut en geeft hij Stoelshiatsu-massages. Je kunt bij Joop langskomen maar Joop komt ook op locatie: de masseuraandeur.

 

Dorn & Breuss-therapie

De Dornmethode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Deze kan gebruikt worden bij ongemakken die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt hij het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Breuss-massage

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-methode. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel problemen met het tussenwervelkolom, zoals ischias en hernia, ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

 

Stoelshiatsu

Shiatsu is een drukpuntmassage (shi=vinger, atsu=druk) en is afkomstig uit de TCG wat staat voor Tradionele Chinese Geneeskunde. De behandeling wordt op een stoel gegeven en daarom de naam ‘Stoelshiatsu’. De stoel is speciaal ontwikkeld om tijdens deze  massage een zeer ontspannen en rustgevende houding aan te kunnen nemen. U kunt zo plaatsnemen op de stoel en uw kleding aanhouden.

Bij de behandelingen wordt er op de zogenaamde ‘drukpunten’ gedrukt. De behandelgebieden zijn: nek, schouders, armen, handen en rug. Het lichaam zal herstellen en weer in evenwicht komen. Hierbij worden de Yin- en Yang-organen behandeld.

 

 

Medical Taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joop is opgeleid in Medical Taping.

Hij heeft hiertoe de basis en de specialisatie opleiding gedaan en daarnaast ook nog de lymfe taping opleiding. Joop werkt met het merk Textape en Curetape, kwaliteit is daarmee verzekerd.